Ga Naar Veerkracht en Verlies -Heb je vragen of interesse, bel gerust: 06-51038796
Coaching, training en workshops gericht op persoonlijke groei voor de gescheiden ouder

diensten

Dit heeft YOUbuntu jou te bieden:

YOUbuntu samen jezelf ontwikkelenPersoonlijke coaching:

Wil jij ontdekken waar jouw persoonlijke kracht zit? Ook dan ben je bij YOUbuntu aan het juiste adres. Samen gaan we opzoek naar jouw leerruimte en mogelijkheden zodat je kunt werken aan je persoonlijke groei. De coaching is ook geschikt in combinatie met  of na het groepsprogramma.
Soms is het prettig om individueel coaching te krijgen. Ook dit kan bij YOUbuntu. Een coachingstraject bestaat uit een (vooraf afgesproken) aantal coachingsgesprekken. Ook is online coaching mogelijk. Bij de coaching staat jouw vraag centraal en je houdt je eigen regie. De coaching is gericht op het ondersteunen van jou in de zoektocht naar de antwoorden die in jou verborgen liggen. De coaching is gericht op het hervinden/herontdekken en aanboren/versterken van jouw eigen kracht.

Goed werkgeverschap draagt bij aan welzijn van de medewerkgoed-werkgeverer ook tijdens en na een scheiding.

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis en raakt niet alleen de privésituatie van uw medewerker maar het zal ook effect hebben voor het functioneren. Met het toenemen van het aantal scheidingen is het vanuit goed werkgeverschap verstandig om hier ook bewust van te zijn. In afstemming met de werkgever, personeelsadviseur of leidinggevende kan ik een op maat gemaakt programma aanbieden. Hierbij kun je o.a. denken aan coaching, workshops ter voorlichting of inspiratie, training, empowerment groep, online coaching of een combinatie hiervan. Om tot een goed aanbod te komen adviseer ik om te starten met een vrijblijvend verkenningsgesprek. Als er tijdens dit gesprek wederzijds mogelijkheden worden gezien zal ik op basis van het gesprek een voorstel maken. Het voorstel zal beschrijven wat een passend aanbod is en welke resultaten u mag verwachten.

Inspiratie YOUbuntuInspiratie en dialoog bijeenkomsten

Samen met 6 ouders vorm je een vaste groep voor een reeks van drie inspiratie en dialoog bijeenkomsten. Per bijeenkomst staat er een thema centraal en aan de hand van dit thema gaan we met elkaar in gesprek. De bijeenkomsten leveren iedere deelnemer inspiratie op en iedere deelnemer inspireert ook de ander. Deze bijeenkomsten dragen bij aan je persoonlijke ontwikkeling in het proces als gescheiden (co-)ouder. Naast de vaste thema’s zal er ook voldoende ruimte zijn voor inbreng van de deelnemers.

6 bijeenkomsten empowerment groepstraining voor gescheiden ouderinspiratie YOUbuntu

Een vaste groep van 4 tot 6 ouders ontmoeten elkaar en gaan a.d.h.v verschillende werkwijzen aan met elkaar aan de slag rondom situaties die je tegenkomt wanneer je als ouder gescheiden bent en je kinderen in (co)ouderschap opvoedt. De groepsbijeenkomsten vinden eens per week plaats. De bijeenkomsten zijn op maandagavond en duren 2 uur. De groep komt 8 keer bij elkaar, het kan zijn dat er een onderbreking is vanwege een schoolvakantie. We werken met de volgende thema’s; Ik in het proces, schuldgevoel, stigma, veranderende rol als ouder en ex-partner enzovoorts. En natuurlijk is er ruimte voor eigen inbreng van de deelnemers. Centraal in deze bijeenkomsten staat het delen van (scheidings)ervaringen gericht op het versterken van je eigen kracht. We bouwen met elkaar aan een veilige sfeer, dit doen we op basis van vertrouwen, zonder oordelen en uiteraard met respect voor ieders proces. In de bijeenkomsten zal gebruik worden gemaakt van mindfulness georiënteerde oefeningen  en de deelnemers zullen opdrachten krijgen waardoor zij ook thuis verder werken aan het versterken van hun eigen kracht. Na de training heb je inzicht in je eigen proces van scheiden en de betekenis voor jezelf. Daarnaast heb je tips en handvatten gekregen om ook als gescheiden partner  meer in balans te zijn in je veranderende rol om er te zijn voor jullie kind(eren).

Wil je meer informatie vraag dan de uitgebreide beschrijving aan via de contact pagina.

 

Coaching via e-mail

onlie-coaching YOUbuntuHet voordeel van e-mailbegeleiding is dat je in alle rust je huidige situatie en vragen die je hebt,  kunt opschrijven. Je kunt tekst toevoegen en weghalen, je kunt je mail in één keer schrijven, maar daar ook langer overdoen. Hierdoor ben je al bezig met verdieping en kun je tot inzichten komen.

Na je mail aandachtig te hebben gelezen zal ik deze met zorg en betrokkenheid beantwoorden. Ik kan je vragen stellen, zodat je zelf tot bepaalde inzichten aangaande je situatie verkrijgt. Ook kan ik je concreet advies geven waardoor je zelf aan de slag kunt met bijvoorbeeld een praktische opdracht. Met de e-mailbegeleiding kun je ook altijd weer teruglezen en heb je een overzicht van je proces.

Workshop & Gastsprekereigen-verhaal

Niets is vreemd, veel is mogelijk. Ben je bijvoorbeeld mediator en wil je voor je klanten een bijzondere avond organiseren dan kom ik graag een workshop over scheiding en empowerment verzorgen. Of zijn jullie een school en hebben jullie veel kinderen waarvan de ouders gescheiden zijn ook voor hen kan ik een workshop verzorgen. De workshop kan worden samengesteld op basis van verschillende thema’s en met verschillende interactieve werkvormen. Of zoek je iemand die op een congres of symposium een ervaringsverhaal vertelt over in je kracht komen na een scheiding als co-ouder. Alles is maatwerk, ik denk graag met u mee naar de juiste vorm.

De next stepEmpowerment reis, de Next Step.

Ben jij klaar voor de Next Step? Wil jij op een daadkrachtige wijze jouw scheiding verwerken? Wil jij bewust, positief en sterk verder met je leven na de scheidingsbeslissing? Dan is het programma van de Next Step misschien iets voor jou.

Het leven tijdens en na een (echt)scheiding is soms moeilijk. Alles waar je in geloofde, wat jouw toekomst was, is onder jouw bestaan uitgevallen. Je voelt je slachtoffer van omstandigheden, niet bij machte je leven weer op te pakken. Sombere gevoelens, het gevoel niet meer mee te tellen, afgedankt te zijn, niet aantrekkelijk genoeg voor anderen te zijn, een laag zelfbeeld, dat alles is jou ten deel gevallen. Wanneer er kinderen zijn kunnen gevoelens van schuld en onmacht je vastgrijpen of zoek je naar een nieuwe vorm om je ouderschapsrol in te vullen.

Dat kan veranderen en wel in een tijdsbestek van 6 maanden. Wij bieden je bij deze een programma inclusief een reis aan, waarin en waarna jij de draad weer op kunt pakken. Jezelf van slachtoffer naar operator van jouw leven te transformeren. In drie kennismakings- en voorbereidingsbijeenkomsten, de reis en 3 terugkomdagen, bieden wij jou een kans om een nieuw leven te beginnen. Een leven waarin jij de touwtjes in handen hebt en kunt werken aan het opbouwen van nieuwe relaties en een positief zelfbeeld. We doen dit op basis van de methode Positief Scheiden© waardoor je ook echt praktisch en effectief aan de slag gaat.

De Next Step kun je zien als een groot avontuur. Het is een avontuur om jezelf te leren kennen, je eigen kracht te (her)vinden en kennis op te doen van je scheidingsproces. Het is individuele coaching, werken aan jezelf en je bent onderdeel van een groep waarmee we ook echt op reis gaan. Het is een intens programma van 6 maanden, waarin wij je een gevarieerd en praktisch gericht programma aanbieden, waarbij je op verschillende wijzen werkt aan jouw doel. Positief en sterk verder na een scheiding.

De reis is een variatie van ontspanning, inspiratie, verkrijgen van inzichten en persoonlijke groei, alles met de focus op de door jou te behalen doelen. Samen gaan we langs mooie sites, lopen naar het topje van Sint Christoffelberg en bezoeken andere interessante bezienswaardigheden. Je kunt dagelijks meedoen met de ochtendmeditatie en er is veel ruimte voor schrijven en werken aan je persoonlijke plan. Ook gaan we snorkelen of duiken en kun je kiezen voor een holistische massage. Kortom, genieten van het heerlijke weer en hard werken aan jezelf, zodat je volop nieuwe energie opdoet op het eiland Curaçao. Wil je ontdekken of jij wilt gaan voor dit avontuur, vraag dan het hele programma op via miriam@youbuntu.nl .

 

YOUbuntu

Miriam Hopmans
Telefoon: 06-51038796
E-mail: miriam@youbuntu.nl
miriam@bewustuitelkaar.nl

KvK: 60749121

De coaching en groepstraining vinden plaats in Rotterdam en Bergen op Zoom.

Youbuntu blog Archief

Nieuwsbrief YOUbuntu

Miriam

foto 1